Interview met Dr. Chloe Buiting

Foto van auteur
Bijgewerkt op

De blog I Love Veterinary wordt door lezers ondersteund en we kunnen een commissie verdienen voor producten die via links op deze pagina zijn gekocht, zonder extra kosten voor u. Meer informatie Over ons en ons productbeoordelingsproces >

Vertel eens iets over jezelf en je organisatie en wat is de missie van de Jungle Doctor

Mijn naam is Chloe en ik ben een dierenarts voor dieren in het wild uit Australië. Ik heb het geluk om over de hele wereld te werken, met een scala aan verschillende dieren, in verschillende hoedanigheden, en aan de frontlinie van natuurbehoud. Het is iets waar ik al heel lang gepassioneerd over ben. 

In termen van wat mijn missie is, is het mijn missie om anderen te inspireren om om de natuurlijke wereld te geven, ongeacht achtergrond, opleiding of beroep. Ik geloof dat het iets is dat voor ons allemaal belangrijk zou moeten zijn, omdat het ons uiteindelijk allemaal aangaat. 

Het overleven van de natuurlijke wereld is nauw verbonden met ons eigen voortbestaan. Ik haal veel plezier uit het delen van het werk van natuurbeschermers, inclusief mijn eigen werk, en het informeren van mensen hoe ze betrokken kunnen raken en welke veranderingen ze in hun eigen leven kunnen aanbrengen, en ik belicht alleen enkele van de grootste problemen waarmee de natuurlijke wereld wordt geconfronteerd vandaag, zoals uitstervingen die 1000 keer zo snel plaatsvinden als de natuurlijke snelheid, stroperij die escaleert, de oceaan die verdrinkt in plastic. Dit zijn allemaal dingen waar ik echt gepassioneerd over ben.

Dr. Chloe Buiting met koala in dierenartskliniek - I Love Veterinary

Met de achtergrond die ik had (en ik ben er vrij zeker van dat het deel uitmaakt van de volgende vraag :)) Maar ik ben opgegroeid op een heel mooi klein eiland voor de kust van Australië, dat eigenlijk een Werelderfgoed is.

Het is ongerept en ongerept, gewoon gevuld met een natuurlijke jungle, wilde dieren, en het is absoluut adembenemend. Ik werd blootgesteld aan de natuur en op zeer jonge leeftijd wist ik dat ik daar wilde blijven en dat het beschermen van dit soort omgeving en deze habitats iets is dat me het meest opgewonden maakte in het leven, en dat is wat ik heb gekozen om na te streven.

Dat is een heel mooi verhaal! Wat was je grootste uitdaging tot nu toe met je werk als dierenarts en binnen je organisatie?

Ik zou zeggen dat mijn grootste uitdaging tot nu toe het zien van enkele schrijnende gevallen en incidenten was, en dan ook het zien van de schade die de mensheid kan toebrengen aan levende wezens zoals wilde dieren en de natuurlijke wereld - het is behoorlijk verontrustend!

Dat is waarschijnlijk de grootste uitdaging waarmee ik (vaker wel dan niet) elke dag tijdens mijn werk te maken heb gehad met deze door de mens veroorzaakte problemen. Waarschijnlijk degene die me het meest is bijgebleven, ook al zei ik door de mens veroorzaakt, maar in dit geval was dat niet het geval, waren de bosbranden die we hier in Australië zes maanden geleden hadden. Het voelt inmiddels alweer als zes jaar geleden!

Ik moest een enorme hoeveelheid dieren behandelen die door de deur kwamen. We moesten een noodhospitaal opzetten op het brandterrein; we moesten daar werken en honderden koala's, kangoeroes en wallaby's behandelen.

Het waren allemaal schrijnende en hartverscheurende situaties om te zien hoeveel pijn deze dieren hadden en hoeveel ze leden. Degenen die gered konden worden, hebben we gedaan wat we konden, en velen van hen moesten ook worden geëuthanaseerd; ze waren veel te erg verbrand. 

Dat was behoorlijk afschuwelijk, en het zit nog vers in mijn geheugen. 

Vogelbekdier in handen van dierenarts - I Love Veterinary

Dat was echt een nare situatie! Onze volgende vraag is, waarom heb je besloten dierenarts te worden, en waarom een ​​jungledokter in het bijzonder?

De reden om dierenarts te worden is tweeledig. Ik groeide op als enig kind, en ik had een kat genaamd Pip, die zo'n beetje mijn beste vriend was. Ik had van jongs af aan een zeer sterke band met dieren en ik heb mezelf nooit echt met katten en honden zien werken, wat ironisch is, aangezien ik zag hoe speciaal Pip voor mij was.

Maar ik denk dat het tweede deel waardoor ik dierenarts werd, te wijten was aan het feit dat ik mijn jeugd doorbracht op verschillende wilde en opwindende plaatsen, zoals Lord Howe Island, waar ik enige tijd heb doorgebracht. Dus het grootste deel van mijn tijd in de natuur doorbrengen, zwemmen in de lagune, naast de rifhaaien en pijlstaartroggen, en de berg beklimmen naar het nevelwoud, gefascineerd door de natuurlijke wereld.

Ik wist dat ik met dieren wilde werken, en ik wist dat ik buiten wilde werken, en ik wist dat dieren in het wild me echt inspireerden en opwinden. Dus ik zette ze min of meer bij elkaar in mijn hoofd en dacht: oké, ik zou dierenarts worden voor wilde dieren, en dat is wat ik buiten in het veld ga doen.

Zo makkelijk is het zeker niet! Er zijn veel hobbels in de weg, en het is een beetje een ongewoon carrièrepad. Ik kwam er pas echt achter toen ik al behoorlijk diep in de Vet School zat, wat prima is, want ik hield echt van Vet School, maar er zijn veel andere manieren om in de natuur en in het wild te werken.

Er zijn zoveel capaciteiten waarin je dat kunt doen. Ik ben heel blij dat ik dat als dierenarts doe, want ik doe het heel graag. Ik had geluk, maar toen ik jonger was, realiseerde ik me niet dat er zoveel manieren zijn waarop je een natuurbeschermer kunt zijn. Om met dieren te werken, betekent het niet dat je dierenarts moet zijn.

Ik vind het heerlijk om dierenarts te zijn, dus begrijp me niet verkeerd 🙂 En ik ben er echt heel blij mee!

Dr. Chloe Buiting als kind papegaaien voeren - I Love Veterinary

Hoe zit het met je studie? Waar heb je gestudeerd, en kun je iets vertellen over je ervaringen als student? Dat moet interessant zijn geweest!

Ik heb een geweldige tijd gehad als student. Ik studeerde in Melbourne, onderaan Australië. Ik koos ervoor om daarheen te gaan omdat ze in die tijd (wat nu voelt als 100 jaar geleden) een ander programma hadden dan de rest van de universiteiten in Australië.

Ze hadden het doctoraat in de diergeneeskunde, wat vanuit mijn perspectief net iets gemakkelijker was om naar het buitenland te reizen en mee te werken. Daarom ben ik naar Melbourne verhuisd en daar ben ik heel dankbaar voor. 

Ik heb daar wat familie en ik heb een geweldige tijd gehad op de universiteit. En ik heb enkele van de beste vrienden gemaakt die ik ooit heb gehad, en ze blijven mijn beste vrienden. Het meisje dat ik op de eerste dag van de dierenartsschool ontmoette, werd uiteindelijk mijn bruidsmeisje op mijn bruiloft twee jaar geleden, dus ze is mijn beste vriendin.

We hadden echt een leuke tijd en ik was zo geïnspireerd door wat we leerden. Het was echt een uitdaging; het was soms extreem stressvol tijdens examens als je 12-15 examens te doen hebt in een tijdsbestek van een paar weken.

De druk bouwde zich op en werd steeds groter, maar ik heb er echt van genoten, en tegen de tijd dat we bij ons laatste jaar kwamen, dat is het klinische jaar, mag je kiezen of heb je meer macht over waar je je tijd aan het leren besteedt.

Ik besloot in dat laatste jaar om het grootste deel van het geld door te brengen in dierentuinen en natuurorganisaties in de buurt, en ik realiseerde me net dat ik een beetje een uitdagende tijd had doorgemaakt op de Dierenartsschool, die voor iedereen hetzelfde is), maar we ze kwamen allemaal naar buiten met een duidelijk beeld van wat er mogelijk is en waar ze naartoe wilden.

Dus het was in mijn laatste jaar, waar alles begon samen te komen voor ons en voor mij.

Dr. Chloe Buiting met de stapel boeken terwijl ze studeerde - I Love Veterinary

Wat zijn je meest interessante verhalen uit je werkervaring? Het kan grappig, verdrietig of verhelderend zijn.

Deze vraag krijg ik heel vaak, en ik heb het gevoel dat ik altijd een ander antwoord heb. Er zijn er gewoon zoveel om uit te kiezen. Maar ik denk dat de meest memorabele, of de meest opwindende waar ik bij betrokken ben geweest, altijd het vangen van een wilde giraf is.

Als u in het veld in Afrika bent en u wilt een dier, zoals een giraf of een olifant, van het ene park naar het andere gebied met veel stropersactiviteiten, is het misschien het veiligst om ze te verplaatsen.

Dus als je een giraf hebt die om wat voor reden dan ook moet worden verplaatst, of als hij in een strik zit, is het gewoon zo'n enorme operatie, want het zijn enorme dieren, ze rennen extreem snel, ze hebben hele lange benen die geweldig zijn , en het lijkt alsof ze in slow motion lopen. 

Maar als je dicht bij ze komt, realiseer je je dat er niets traags aan ze is, want het zijn ongelooflijk snelle dieren en ongelooflijk grote dieren. Dus je zou een helikopterteam hebben dat ze neerschiet, je hebt het grondteam dat het dier in een vrachtwagen volgt, door de bush racet, en je houdt je achterop vast met je drugs, enz.

Het is ook een hele bijzondere ervaring, want giraffen zijn een van de weinige dieren aan wie je bewust een overdosis geeft omdat je niet wilt dat ze langdurig in de opwindingsfase van sedatie of anesthesie verkeren.

Je wilt dat ze mogelijk zo snel mogelijk naar de grond komen omdat ze allerlei problemen met myopathie kunnen krijgen, en ze zullen zichzelf overbelasten en gewoon blijven rennen. Bij giraffen is het dus best belangrijk dat je ze een overdosis in de dart geeft.

Dat betekent dat je er heel snel bij moet zijn omdat ze heel snel naar beneden gaan, en je moet je schrap zetten voor hun val. Dus de vrachtwagen volgt het dier terwijl het door de savanne rent. Het begint te wiebelen, en je moet dan van de vrachtwagen springen, en er zullen zes of zeven van jullie op de grond zijn.

Iedereen zal touwen vasthouden, en in wezen moet je proberen de touwen rond de giraf te laten lopen en hem voorzichtig naar de grond te brengen zodat hij zichzelf geen pijn doet. Als het eenmaal op de grond is, moet u het onmiddellijk met het tegengif injecteren, zodat het niet giftig wordt of mogelijk erger wordt door de gebruikte overdosis.

Dan heb je een volledig wakkere en tegen die tijd een erg geïrriteerde giraf bij je op de grond, zonder enige verdoving. Dus om het op de grond te houden, is het gewoon een kwestie van meerdere mensen die langs zijn nek zitten om de hefboomwerking te verwijderen, dus ik zou gewoon naar voren gaan.

Het is een vrij opmerkelijke ervaring van begin tot eind. Het is erg snel en het is erg dramatisch. Ik kan me echt geen andere baan voorstellen waar je zoiets kunt doen. Het is echt fascinerend, en het is ook de moeite waard omdat de dieren kunnen worden behandeld voor alle verwondingen die ze hebben, ze kunnen naar een veiliger gebied worden verplaatst. 

Daarna kun je het dier loslaten en zien wegrennen. Het zorgt voor een zeer opwindende ochtend en duurt ongeveer twee tot drie uur van begin tot einde, en je gaat naar huis en ontbijt. Het is nogal een dramatisch begin van je dag! 

Babygiraf als patiënt van Dr. Chloe Buiting -I Love Veterianry

We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe spannend dat moet zijn!

Ja! Het is zeer de moeite waard, spannend en erg leuk! Er zijn zoveel verhalen. Ik ontmoette deze zeer bijzondere leeuw in Malawi. Hij had een nogal schokkend verhaal. Hij was gered uit een Europees circus, waar hij zijn hele leven zwaar mishandeld was.

Hij had nog nooit een andere leeuw gezien, had heel weinig toegang tot buiten en werd jarenlang in een kleine trailer gehouden. Hij werd gered en vastgehouden in een detentiegebied in België, terwijl ambtenaren probeerden uit te zoeken wat ze met hem moesten doen.

De Born Free-organisatie, gevestigd in het VK, stapte naar voren en werkte samen met een paar andere partijen om een ​​plan te maken om deze leeuw naar Afrika te vliegen, naar een prachtig, enorm reservaat, waar hij in wezen vrij rond kan dwalen en zijn dagen kan doorbrengen, vrij zijn van marteling, vrij van pijn, en waar hij terecht zou moeten zijn.

Ik had het geluk een paar uur met hem te mogen werken in Malawi. Hij was ongelooflijk mooi. Ik herinner me dat we zijn pijnmedicatie veranderden omdat hij door zijn jarenlange opsluiting ernstige artrose in al zijn gewrichten had.

Zijn huidige pijnmedicatie werkte niet echt meer voor hem, en hij werd ouder, dus het was niet de veiligste medicatie die gebruikt kon worden. We besloten hem om te ruilen voor een andere, maar in Malawi is de toegang tot medicijnen een beetje beperkt.

Dus mijn vriend en ik moesten naar de apotheek voor mensen en vroegen de apotheker (wat normaal gesproken geen probleem is) wat we nodig hadden. Hij vroeg waar we het voor nodig hadden. We zeiden dat het voor een leeuw was die Simba heette. Ik weet zeker dat hij ons niet geloofde! Hij stelde veel vragen.

We namen de medicatie, en we schoten Simba af en deden een volledig onderzoek, namen bloed en zagen hoe het met hem ging. We hebben hem nieuwe medicijnen gegeven. Na afloop bedankten we de apotheker voor wat hij voor Simba deed. Het was een heel bijzondere ervaring om onze beroepen met elkaar te delen. Het was echt een mooie ervaring.

Wat is uw mening over dierentuinen en circussen met betrekking tot dieren? We veronderstellen dat je in veel dierentuinen bent geweest en waarschijnlijk zelf een mening hebt?

Ja, ik wil! We hebben eigenlijk geen dieren meer in circussen in Australië. Ik geloof dat er een dunne lijn is tussen een circus en wat ik een slechte dierentuin zou noemen. Maar je krijgt plekken waar dieren worden gebruikt voor actief vermaak. Dat is een vrij duidelijk NEE! naar mij. Ik ben het helemaal niet eens met dieren in circussen.

Ik ben pro dierentuin, maar ik ben pro "goede" dierentuin, dus een geaccrediteerde instelling. Ik denk dat hun werk van onschatbare waarde is, en ik denk dat de rol die ze in de samenleving speelden, misschien 50 jaar geleden, gebaseerd was op entertainment, dus sindsdien hebben we in veel landen een lange weg afgelegd.

Dr. Chloe Buiting op hondenshow in gesprek met deelnemer met haar Coker Spaniel - I Love Veterianry

Dus de rol van de dierentuin was vroeger voor amusementsdoeleinden, en daar ben ik het niet mee eens. De huidige rol van de dierentuin is een integraal onderdeel van het behoud als geheel. Dus de hoeveelheid geld en financiering die ze hebben bijgedragen aan projecten in het veld, hun onderzoek, hun fokken, hun behandelingen van dieren (van wilde dieren die door hun deuren komen), hun opleiding van mensen.

Je ziet in ieder geval in de geaccrediteerde informatietabletten van dierentuinen waarom we misschien moeten proberen onze telefoons te recyclen om de chimpansees te helpen, waarom we moeten controleren of onze palmolie-aankoop duurzame, nogal onhoudbare opties zijn - dit zijn allemaal redenen waarvan ik denk dat dierentuinen zijn een plek waar mensen naar toe kunnen gaan om contact te maken met de dieren en een beetje te leren over hun benarde situatie en wat ze kunnen doen.

En ik denk dat je kijkt naar de statistieken en wat dierentuinen kunnen doen voor fokken en herintroductie en financiering van veldprojecten, ik denk dat geaccrediteerde "goede" dierentuinen die aan alle eisen voldoen en goede faciliteiten, goed dierenwelzijn, en al hun procedures hebben – ik denk dat ze een heel belangrijke rol spelen.

Het is niet om in diskrediet te brengen dat ik geloof dat elke soort geschikt is voor gevangenschap. Het valt niet te ontkennen dat je een paar zeer charismatische soorten in de dierentuin moet hebben om mensen de ticketprijs te laten betalen en te bezoeken. Voor mij is dat een grijs gebied, daar ben ik het mee eens, maar ik denk dat we eraan moeten werken om niet van elk dier een in elke dierentuin te hebben.

Maar misschien heb je een kleinere collectie met een groter terrein, zoals meer een "scharreldierentuin", en concentreer je je gewoon op de dieren die je wel hebt, en probeer je er echt van bewust te zijn dat elke soort geschikt zal zijn voor die omgeving.

Je moet dus echt rekening houden met het welzijn van de dieren, en lijden ze? Daar moet je echt rekening mee houden. Ik weet dat het een heel controversieel onderwerp is, mensen hebben heel, heel uitgesproken meningen, en het is oké om het niet eens te zijn met mijn standpunt.

Maar omdat ik in veel dierentuinen ben geweest, in veel dierentuinen heb gewerkt, vrijwilligerswerk heb gedaan in dierentuinen, onderzoek heb gedaan bij dierentuinen, heb ik veel respect voor het werk dat ze doen. En over het algemeen zijn de geaccrediteerde dierentuinen van cruciaal belang voor waar we nu zijn.

In een ideale wereld – dit zou mijn laatste punt zijn – is er geen rol voor dierentuinen. Dieren zullen in een veld zijn, vrij rondlopen, zonder ziekten of stropers, zonder verlies van leefgebied en zonder vervuiling. Ik zou dat net zo graag willen zien als de volgende persoon, maar dat is niet het geval.

In werkelijkheid zijn dieren in het wild echt in gevaar, en we staan ​​op een omslagpunt, en we moeten echt naar alles toe werken. Als je kijkt naar prairiehonden in Amerika, grijze wolven, bizons en Corroboree Frog in Australië, dan kun je zoveel soorten met elkaar in verband brengen die zonder het werk van dierentuinen direct zouden zijn uitgestorven.

Dus ik denk dat dat niet kan worden weggegooid. Je moet het goede tegen het slechte afwegen.

Dr. Chloe Buiting op een strand met zeeleeuw - I Love Veterinary

Als je twee of drie dierentuinen zou kunnen kiezen waarmee je hebt gewerkt, welke erkende dierentuinen zijn dan je favoriet met mooie verblijven voor dieren?

Taronga Zoo – Australië, Auckland Zoo – Nieuw-Zeeland, Los Angeles Zoo – Amerika. Dit zijn drie van mijn favorieten, en het zijn echt geweldige instellingen die geweldig werk doen en zeer hoge normen hebben

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe tijdens je carrière hebt geleerd?

Dat is nog een hele goede vraag! Ik denk dat het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat er nog heel veel goeds te vinden is. Ik krijg vaak de vraag of ik me hulpeloos voel, is de oorzaak niet hulpeloos, zijn we te ver gegaan, omdat alles een puinhoop is, enz.

Op bepaalde dagen ben ik het daar zeker mee eens. De situatie is niet geweldig wat we hier hebben met de natuurlijke wereld en alles wat er gaande is, waar hebzucht het goede domineert. Dus dat is een uitdaging, maar ik heb ontdekt dat er in ieder geval altijd iets goeds is.

Er zijn goede mensen die goed werk doen, goede dingen bereiken, en hoe meer je erbij betrokken raakt, je ziet beide kanten. Dus je ziet ook meer van de echt moeilijke dingen, die moeilijk te begrijpen zijn, maar je krijgt ook inzicht in deze ongelooflijk getalenteerde, gepassioneerde, intelligente mensen die hun leven wijden aan het redden van bepaalde omgevingen, bepaalde habitats, bepaalde soorten die voor wat dan ook reden waarom ze ervoor hebben gekozen om zichzelf te doneren aan dit doel.

Ik ben er zo door geïnspireerd, en het werkt zeker ook. Ja, we hebben een zeer hoge mate van uitsterving, en dat is verschrikkelijk, maar als je naar individuele projecten kijkt wanneer mensen hun geest, hun middelen en hun passie erachter zetten, is het mogelijk om dingen om te draaien.

Omdat we nog maar 30 jaar geleden dachten dat de berggorilla's in Congo, Rwanda en Oeganda allang verdwenen zouden zijn, maar in plaats daarvan worden ze nog steeds bedreigd, maar hun populatie stijgt voor het eerst in een heel lange tijd tijd. Er zijn meer dan 1000 individuen in het Durango National Park in Burundi, en dat is pas een heel bijzondere prestatie.

Gorilla wordt vervoerd naar dierenartskliniek - I Love Veterinary

Omdat mensen zijn samengekomen om het leefgebied te beschermen, om de lokale boswachters te trainen hoe ze de dieren moeten beschermen, en het is zo'n bewijs voor hen omdat ze zich al in een zeer risicovol gebied bevinden. Ze bevinden zich in een gebied dat al heel lang wordt geteisterd door burgeroorlogen, rebellen en instabiliteit.

Het feit dat ze de bescherming van de gorilla's en de bloeiende populatie die ze hebben kunnen bereiken, is een echt bewijs van iedereen die zich heeft verenigd om dit te doen. Waar het op neerkomt, is dat er, hoeveel verdriet en rampen er ook zijn, er nog steeds veel goeds te vinden is als je maar hard genoeg kijkt.

Voor mensen die een carrière in de natuur willen nastreven, vind ik dat geweldig, en ze hebben geweldige carrièreambities, en het is briljant. Het is zo'n divers veld dat ik zou aanraden om in het begin je geest open te houden en breed te blijven met je interesses.

Uiteindelijk wil je niet echt deuren sluiten en er later achter komen dat je later echt geïnteresseerd bent om een ​​andere weg in te slaan. Ik denk echt dat het gewoon een beroep is waar je tijdens je schooltijd en je opleiding zoveel mogelijk kansen moet benutten en zoveel mogelijk verschillende gebieden van de diergeneeskunde moet verkennen. 

Want het is ontzettend divers, en dat zie ik met elk jaar dat voorbijgaat alleen maar meer. Dus ik denk zeker dat dat de grootste is. Ze zeggen dat een veterinaire carrière bijna als een paspoort is, en waarschijnlijk omdat het dat ook is. 

Want met deze kwalificatie kun je echt in zoveel verschillende werkvelden terecht. Je kunt adviseur zijn, je kunt een clinicus zijn, je kunt een academie voor onderzoek zijn, je kunt een natuurbeschermer zijn, je kunt voor een non-profitorganisatie werken en helpen om fondsen te werven of het bewustzijn te vergroten voor doelen die bijzonder belangrijk zijn voor u, of u kunt bij de overheid werken aan beleid.

Er zijn gewoon zoveel verschillende mogelijkheden voor jou, en ik denk dat dit echt iets geweldigs is en dat het potentieel een minder betreden pad is. Maar dat maakt het niet minder een pad; Ik denk dat het er gewoon om gaat dat je jezelf omringt met mensen die dezelfde interesses delen of dat je contact zoekt met mensen wiens carrière je interesseert of die je bewondert.

Probeer te kijken of ze misschien een half uur vrij zijn voor een gesprek, zodat je misschien hun hersens kunt kiezen, of gewoon om ze te schaduwen of iets dergelijks. Dus neem gewoon contact op en gebruik je vroege carrière en je vroege studies om te experimenteren en te verkennen, en je zult misschien verrast zijn waar het je brengt!

sc6 1 I Love Veterinary - Blog voor dierenartsen, dierenartsen, studenten

We hebben een vraag over een van je laatste posts op Instagram. Je hebt gepost over vrouwen in de diergeneeskunde. Het beroep bestaat voornamelijk uit vrouwen; het respect dat ze krijgen en hoe mensen met hen omgaan, is echter compleet anders. Heb je daar iets aan toe te voegen?

Ik denk dat ik zou zeggen dat het teleurstellend is, maar niet onverwacht. Het gebeurt niet alleen in de diergeneeskunde, dus vrouwen die anders worden behandeld, puur omwille van het vrouw-zijn, gebeurt in elk beroep, in elk land ter wereld.

Ik ken geen enkele vrouw die geen enkele vorm van discriminatie tegen haar heeft gehad, of het nu gaat om beloning, of het nu gaat om opmerkingen, of het nu gaat om hun bekwaamheid of hun waargenomen bekwaamheid door klanten of collega's. Dus ik vind het ongelooflijk teleurstellend in de diergeneeskunde.

Wat de diergeneeskunde betreft, zou ik nogmaals zeggen, niet verwonderlijk, maar nogmaals van iemand van buitenaf die naar binnen kijkt, ik denk dat het als een beetje verrassend kan worden beschouwd, omdat tegenwoordig met beroepen de overgrote meerderheid uit vrouwen bestaat.

Dus het is nog steeds een beetje verbijsterend voor mij dat dit blijft gebeuren, zelfs in een door vrouwen gedomineerd beroep. Maar ik denk dat het tij aan het keren is, en sociale media is eigenlijk een heel goede zaak. Nogmaals, het moet echt worden afgewogen met de goederen en de slechte.

Je kunt het ten goede gebruiken in termen van samenkomen, een boodschap verspreiden, elkaar steunen en online mensen vinden die jouw interesses en je beroep delen, en je kunt je op je gemak bij hen voelen, en die boodschap in een veel krachtiger manier dan wat mensen 50 jaar geleden konden doen.

Ik was echt nederig om te zien dat met name vrouwen de afgelopen week op deze krant reageerden. Het was ongelooflijk - alleen de kracht van sociale media en het vermogen van mensen om hun mening te geven. Het papier is ingetrokken, wat geweldig is.  

Het feit dat de krant überhaupt is gepubliceerd, is het probleem. Desalniettemin denk ik dat als we onze stem gebruiken, we echt iets kunnen veranderen, en dat zouden we zeker moeten doen, aangezien we een door vrouwen gedomineerde wereld zijn en het een prachtig beroep is.

Toekan en zijn 3D-geprinte snavel - I Love Veterinary

Ja, het was behoorlijk slecht! Ik was verbaasd over hoe het papier zelfs in de eerste plaats werd goedgekeurd. Het moet door ethiek, peer review en panels gaan.

Wat is het volgende project waar je aan gaat werken? En heb je nog iets dat je zou willen toevoegen?

Ik heb een paar projecten lopen waar ik enthousiast over ben. De eerste is dat ik een boek heb dat momenteel wordt gepubliceerd. De releasedatum is op 4 mei 2021 en het gaat over mijn ervaringen in het veld in de natuur als natuurdierenarts en hoe mensen betrokken kunnen raken bij verschillende dingen die daarmee te maken hebben, en dat is echt spannend voor mij.

Het andere zou mijn samenwerking met Loop Abroad zijn, iets waar ik echt gepassioneerd over ben, omdat Loop Abroad in wezen een bedrijf is dat studenten helpt die in het buitenland willen studeren en geïnteresseerd zijn in natuurbehoud, diergeneeskunde en ook andere velden.

Ze nemen ze mee naar de verschillende vakgebieden en naar de verschillende landen om erover te leren, en ik heb zelf een paar soortgelijke programma's gedaan tijdens de middelbare school en mijn bachelordiploma. Ik geloof dat ze me echt op het pad hebben gezet. 

Dat is dus iets waar ik heel erg enthousiast over ben. Ik vind het heerlijk om les te geven en mijn liefde voor de natuurlijke wereld te delen met mensen die in mijn schoenen staan, waar ik tien jaar geleden was.

Ik werk momenteel ook aan een paar verschillende beurzen om kleinschalige natuurbeschermingsorganisaties te helpen, wat ook spannend is, en ik werk ook aan beurzen voor studenten omdat het een uitdagend vakgebied is om in te komen.

Vaak is er in het begin voorafgaand aan je studie veel onbetaald werk vereist, wat behoorlijk prikkelend kan zijn en slechts een kleine groep mensen toelaat om dit veld te betreden. Terwijl ik denk dat het een reëel probleem is voor de natuurbescherming, en je wilt niet alleen mensen selecteren die jarenlang gratis kunnen werken terwijl ze hun diploma halen.

Dus dat is iets waarvan ik denk dat ik het op dit moment niet kan aanpakken, maar het is iets waar ik me echt van bewust ben, en werk aan het opzetten van kleine beurzen om mee te beginnen en dan te proberen het tij te veranderen van wie het in wezen maakt in dit veld.

Dr. Chloe Buiting met een kangoeroebaby in de balnket - I Love Veterianry

Vanwege Covid zijn er nog een aantal andere zaken in de maak. Zelf kan ik op dit moment natuurlijk niet in het veld staan. Dus ik heb een paar dingen online gedaan, zoals cursussen geven die we in het veld zouden hebben gehad, door ze in plaats daarvan online te doen, wat gewoon een andere leerervaring is, maar zeker een haalbare.

Dat zijn de belangrijkste dingen die ik zou zeggen, en hopen op een beter 2021 en dat dingen voor ons allemaal weer normaal kunnen worden, zou echt geweldig zijn, want het is een heel moeilijke tijd geweest voor dieren.

Op dit moment hebben mensen de tijd gevonden om met allerlei verschillende dingen toe te slaan, of het nu gaat om het platwalsen van grote delen van het bos, of het doordrukken van wetgeving terwijl de aandacht van de mensen ergens anders is, of gewoon profiteren van het gebrek aan toeristen en boswachters in bepaalde nationale parken.

Ze hebben het gebruikt als een tijd om de parken aan te vallen met betrekking tot stroperij. Het is dus een uitdagende tijd en ik moet echt weer het veld in. Ik kijk echt uit naar een aantal spannende projecten in de maak, maar het heeft me in ieder geval de kans gegeven om het boek af te maken en gepubliceerd te krijgen. Het is dus echt heel spannend!

Ik hoop dat de opbrengst van het boek naar een aantal echt belangrijke doelen kan gaan die mij na aan het hart liggen. Hopelijk is het slechts een kleine bijdrage van mij, en het was een heel leuke ervaring. Ik zou zeker zeggen dat het zijn momenten heeft gehad.

We denken dat het heel leuk zal zijn om te lezen! We kijken ernaar uit om het te lezen. We denken dat het heel interessant zal zijn om te lezen over uw ervaringen als dierenarts in het wild. Is er nog iets dat je zou willen toevoegen?

Nee, ik denk dat dat het is. Ik vond het erg leuk om met je te chatten en ik voel me gevleid dat je met me wilde chatten. Heel erg bedankt voor de kans en voor je tijd

Chloe, heel erg bedankt voor je tijd en de fijne babbel!

Je kunt Chloe's boek bestellen: The Jungle Doctor: De avonturen van een internationale dierenarts nu via Amazon.

Sharing is caring!

Foto van auteur

AUTEUR

Project gericht op het ondersteunen en helpen verbeteren van de diergeneeskunde. Informatie delen en discussies op gang brengen in de veterinaire gemeenschap.