Reizen met betrekking tot diergeneeskunde en dierenwelzijn

gepubliceerd door Ik hou van dierenartsen

Bijgewerkt op

De blog I Love Veterinary wordt door lezers ondersteund en we kunnen een commissie verdienen voor producten die via links op deze pagina zijn gekocht, zonder extra kosten voor u. Meer informatie Over ons en ons productbeoordelingsproces >

Veterinaire ziekenhuizen over de hele wereld, vooral in onderontwikkelde landen, hebben dringend hulp en vrijwilligers nodig. Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad dat ik dat kan reizen met betrekking tot diergeneeskunde en dierenwelzijn. Toen ik een student was, coördineerde ik met meerdere veterinaire en dierenorganisaties over de hele wereld die me zoveel hebben geleerd over hoe andere veterinaire ziekenhuizen over de hele wereld werken en hun proces bij het helpen van dieren. Als je genoeg gemotiveerd bent, kun je doen waar je van houdt en je leven verrijken met deze ervaringen. 

Waar heb je vrijwilligerswerk gedaan?

Costa Rica

Voordat ik in Costa Rica aankwam, was ik op zoek naar een stageplaats en nam contact op met de eigenaar op Reddingscentrum Costa Rica in Alajuela, na grondig online onderzoek te hebben gedaan. Wekenlang hebben we besproken wat ik ze kon bieden en hoe we dit als stage konden aanpakken, wat ze wilden doen. Ik kreeg echter te horen dat ik was aangenomen om stage te lopen in Texas. Ik wilde nog steeds naar Costa Rica gaan om het opvangcentrum te bezoeken en hun veterinaire ziekenhuis te helpen, dus boekte ik mijn vluchten.

Zodra ik in Costa Rica aankwam, hadden ze een chauffeur die op me wachtte en ze brachten me naar een faciliteit waar ik stapelde met meerdere verschillende mensen van over de hele wereld, met wie ik nog steeds een hechte band heb. Door mijn achtergrond in Diergeneeskunde en mijn CVPM (Certified .) Manager dierenartspraktijk), werkte ik als dierenartspraktijkconsulent en hield toezicht op hun ziekenhuis terwijl ik daar was, en ik mocht ook met alle dieren helpen.

Het was hard werken! Het deed me beseffen hoe waardevol vrijwilligers zijn en hoe hard ze nodig zijn. Mijn tijd in de faciliteit omvatte het bewaken van de praktijk en de hele nacht om de twee uur wakker worden om de babyuilen en andere vogels te voeren, de babyluiaards te controleren, evenals de nachtdieren die we hadden. Het was een ongelooflijke ervaring , en hoewel het allemaal vrijwilligers- en onbetaald werk was, liep ik weg met zoveel kennis die ik in mijn werk heb kunnen verwerken.

Luiaard reizen met betrekking tot diergeneeskunde en dierenwelzijn Ik hou van vererinary

Thailand

Voorafgaand aan mijn aankomst in Thailand had ik een verblijf georganiseerd bij Olifanten natuurpark. Ik ben altijd gefascineerd geweest door olifanten en heb grondig onderzoek gedaan naar waar ik mijn interesse wilde nastreven. Het is buitengewoon moeilijk om ethische plaatsen in Thailand te vinden die olifanten respecteren en ze niet voor toeristische doeleinden gebruiken.

Lek Chailert is de oprichter van Olifanten natuurpark, en ze was absoluut ongelooflijk en was echt een 'olifantenfluisteraar'. Lek werd geëerd in Time Magazine's Heroes of Asia en Ford Foundation's "Hero of the Planet" in 2001, dus om in contact te komen met iemand die zo buitengewoon is, was een heel speciaal moment voor mij. Ik heb zoveel geleerd over haar missie en de olifanten die ze in haar opvangcentrum had. Ze liet zeventig olifanten grazen op haar faciliteit die ze zelf had gered, en het werd duidelijk gemaakt dat we ze moesten respecteren. Dit was iets waar ik absoluut achter kon staan. 

Als een grote student sporttherapie bij dieren in die tijd, kon ik olifanten met lichamelijke verwondingen bestuderen en revalidatieschema's voor hen ontwerpen. 

Na mijn tijd bij de olifanten wilde ik wat onderzoek doen naar haaien. Ik coördineerde met een programma in Krabi en bracht een paar dagen door met het assisteren van hun onderzoekers en het helpen opzetten van informatiesessies voor toeristen. Ik mocht zelfs met ze zwemmen!

Olifant op reis met dierenarts Ik ben dol op veterinair

Duitsland

Ik heb me vrijwillig aangemeld als paardensporttherapeut voor de springsportfaciliteit van een goede vriend van een goede vriend in Stade, Duitsland. Ik gebruikte mijn middelen en connecties om dit mogelijk te maken. Tijdens mijn tijd met hen heb ik ze mogen assisteren op paardenshows die aan hun sportpaarden werkten, naast de dierenartsen ter plaatse. 

Vrijwilligerswerk dierenarts Ik hou van veterinair

Denemarken

Na Duitsland gebruikte ik connecties die via een vriend thuis waren gemaakt om naar Billund, Denemarken te reizen. Via haar kon ik afstemmen met haar vriend die een dochter had die reed op Billund Sportsrideklub. Ze had met de manager van de faciliteit gesproken en hij stemde ermee in dat ik een paar weken vrijwilligerswerk zou doen als paardensporttherapeut naast de dierenarts van hun faciliteiten. Ik werd gevraagd om een ​​seminar over sporttherapie voor paarden te geven en anderen de anatomie en voordelen van sporttherapie te leren en waarom ik doe wat ik doe, met meerdere dierenartsen die met me samenwerken en me ondersteunen.

De beloning voor het doen van vrijwilligerswerk is onbeschrijfelijk en maakt het zo absoluut de moeite waard. Ik herinner me dat mijn vriend een telefoontje kreeg van de eigenaar van Billund Sportsrideklub. Hij bedankte haar voor de uitnodiging en was enthousiast over de resultaten die hij zag in zijn paarden van het werk dat ik deed. Dit was zo'n trots moment voor mij, en ik had het niet kunnen doen zonder mijn vrienden en de dierenartsen die in mij hadden geloofd en mijn passie voor dierenwelzijn en diergeneeskunde.

Meest memorabele of ontroerende ervaring?

Het is moeilijk om er maar één te kiezen!

Een coole ervaring die ik had, was het leren schieten met een verdovingsgeweer in Costa Rica! We hadden de aap van een buurman op het terrein laten komen en vielen al onze dieren die we ter plaatse hadden lastig. Het sprong van boom naar boom en bracht de zieke patiënten in beroering, dus een van de dierenartsen nam drie andere meisjes en mij mee naar de jungle om te oefenen met schieten! Toen we later terugkwamen, kon de dierenarts de aap kalmeren en hem veilig thuisbrengen.

Een meer emotionele ervaring die ik had was met een olifant die misvormde poten had doordat ze op jonge leeftijd aan haar moeder was vastgeketend. Meerdere eigenaren hadden haar misbruikt en haar leven had alleen pijn gekend. Ik heb op een diep niveau contact met haar gehad. Zelfs na al haar lijden door de handen van mensen, was ze aardig en geduldig. Zij is de reden dat ik een diep respect heb voor olifanten. We zouden allemaal moeten streven om te zijn wat ze is.

Olifanten en dierenwelzijn Ik hou van veterinaire

Hoe ga je om met vrijwilligerswerk?

  • Wees proactief
  • Doe je onderzoek
  • Bekijk beoordelingen

Zorg ervoor dat het een ethische plek is die er echt is voor de dieren en niet om financiële redenen.

Google is geweldig! Ik heb ook veel vrienden gehad die naar gebieden reisden die ik van plan was te bezoeken, en ze vertelden me over hun negatieve ervaringen met bepaalde bedrijven. Ik vermeed die en zocht faciliteiten waar ik eerlijk over was ethische praktijken.

Een andere manier is om contact op te nemen met faciliteiten, zelfs als ze geen reclame maken! Het ergste wat iemand kan zeggen is "nee", maar ik heb nooit iets anders dan opwinding ontvangen van faciliteiten over de hele wereld. Ze hebben hulp nodig - en als je ze laat zien dat je achter hun visie staat, zullen ze je tegemoet komen en je met open armen verwelkomen. 

Kosten van uitsplitsing van vrijwilligerswerk

Hieronder vindt u een kostenoverzicht van hoeveel het mij heeft gekost om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. Omdat je vrijwilligerswerk doet in onderontwikkelde landen, zijn sommigen afhankelijk van arbeid en financiële hulp. De kosten tonen geen reis- en vluchtkosten, maar alleen de verblijfskosten in elke faciliteit. 

Costa Rica

$ 40 / dag voor twee weken. Overdekt eten en verblijf en ik heb elke week een paar dagen vrij om te verkennen. 

Elephant Nature Park in Chiang Mai (2017) * Houd er rekening mee dat hun beleid en kosten zijn gewijzigd. 

$ 1000.00 + USD voor een maand. Dit omvatte eten en verblijf. 

Denemarken & Duitsland

$0.00. Mijn verblijf en eten waren voor de maand gedekt. 

Waar ben je van plan om de volgende keer vrijwilligerswerk te doen?

Op dit moment heb ik een reis gepland naar Belize, en ik hoop een paar dagen als vrijwilliger in een ziekenhuis te werken! 

Andere plaatsen zijn onder meer:

Afrika, zeker. ik lees net de Olifantenfluisteraar door Lawrence Anthony, evenals Een Afrikaans liefdesverhaal door Daphne Sheldrick. Ik zou graag de vrouw van Lawrence Anthony in Zululand bezoeken, en de Daphne Sheldrick Trust Foundation in Nairobi, Kenia. 

Andere plaatsen zijn de Galapagos-eilanden, Hawaï, Madagaskar, Griekenland, enz!

OVER DE AUTEUR

Amanda Kuster

Amanda Kuster is een managementprofessional in de veterinaire praktijk en deelt haar passie en kennis op het gebied van diergeneeskunde, management en dierenwelzijn!

Sharing is caring!

AUTEUR

Project gericht op het ondersteunen en helpen verbeteren van de diergeneeskunde. Informatie delen en discussies op gang brengen in de veterinaire gemeenschap.

recomended

Wereld Veterinaire Dag

Ter viering van Werelddierenartsdag 2024

5 min gelezen

Veterinaire receptionistenweek ontketend

5 min gelezen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Laat hieronder uw e-mailadres achter om lid te worden van het I Love Veterinary-team en geniet van regelmatig nieuws, updates, exclusieve inhoud, nieuwkomers en meer!